Fusion vs. Gens

GO TO ADMIN PANEL > ADD-ONS AND INSTALL VERTIFORO SIDEBAR TO SEE FORUMS AND SIDEBAR

aaron

New Member
Joined
Feb 18, 2003
Messages
342
Points
16
i think i'm running with fusion right now, as it seems to have better 32X compatibility, SMS and GG support, and that Steve Snake polish that you just don't get with Gens. :D i do prefer the 2xSAI viewing mode in Gens to anytyhing else.

has anyone had any compatibility problems with Sega CD or Genesis games with fusion?
 

Borisz

Ban Hammered
Joined
May 18, 2003
Messages
263
Points
16
Website
Visit site
Aside from a few broken sound effects, and that Steve moved the soft reset to another key combo from TAB, I have absolutely no problems for Kega. The only stuff missing from it are stuff that aren't related to the actual emulation itself (like missing a screenshot button), but its nothing I can't live without.

And compatibility wise, Kega Fusion blows Gens very far away.
 

aaron

New Member
Joined
Feb 18, 2003
Messages
342
Points
16
yeah the soft reset thing annoyed me too. but that's really my only problem with the emu.

i remember when it used to be KGen vs. Genecyst. tee-hee.
 

Edge-`

New Member
Joined
Jul 27, 2002
Messages
293
Points
16
Originally posted by fonzievoltonov@Mon, 2005-01-03 @ 08:53 PM

I think that both rocks.

GensKmod (mod from kaneda) is too amazing so I only use it.

[post=127004]Quoted post[/post]​

I use GensKmod as well, but mainly for the debug stuff that Kaneda added. Kega has better compadibility, but Kaneda's mods are a dream for devvers :>
 

CrazyGoon

Member
Joined
Mar 28, 2002
Messages
1,299
Points
36
Website
Visit site
Originally posted by racketboy+Mon, 2005-01-03 @ 12:24 PM--><div class='quotetop'>QUOTE(racketboy @ Mon, 2005-01-03 @ 12:24 PM)</div><div class='quotemain'><!--QuoteBegin-aaron@Mon, 2005-01-03 @ 12:19 PM



i remember when it used to be KGen vs. Genecyst. tee-hee.

[post=126993]Quoted post[/post]​

yeah me too.

before there was 32X and SCD emulation :)

[post=126994]Quoted post[/post]​

[/b][/quote]

Haha, me three :D I wouldn't settle for KGen when Genecyst offered vastly superior sound.

Regarding Fusion: Are Game Gear games able to play fullscreen yet?
 

RedAngel

New Member
Joined
Jan 19, 2002
Messages
101
Points
16
Age
39
Website
Visit site
I use Fusion to play games (test the music of these games in Gens and in Fusion: FlashBack, Shaq Fu, Mickey´s Ultimate Challenge... the horrible beeping is out) and GensKmod to see the graphic planes, colours... to check if a game uses Shadow and Highlight modes etc.
 

Melf

New Member
Joined
Aug 13, 2004
Messages
22
Points
1
Any word on when Fusion will get a screen shot feature?
 

M3d10n

New Member
Joined
May 19, 2002
Messages
686
Points
16
Age
37
Website
Visit site
I switched to Fusion mostly because it allows all games to run at full screen 2xSai, with stretching. I never got it why Gens never supported stretching in fullscreen 2xSai, while it worked fine in windowed mode.
 

CrazyGoon

Member
Joined
Mar 28, 2002
Messages
1,299
Points
36
Website
Visit site
Originally posted by M3d10n@Tue, 2005-01-04 @ 07:20 PM

I switched to Fusion mostly because it allows all games to run at full screen 2xSai, with stretching. I never got it why Gens never supported stretching in fullscreen 2xSai, while it worked fine in windowed mode.

[post=127105]Quoted post[/post]​

I'll give you reason to go back to Gens, since it does support full screen blitters. Once in full-screen mode, right-click on the top left corner of the screen and navigate the menu as you would to select the blitters.
 

M3d10n

New Member
Joined
May 19, 2002
Messages
686
Points
16
Age
37
Website
Visit site
You didn't understand. I know Gens can run all blitters in full screen.

What it CANNOT do is STRETCH the image to FILL the screen while in FULLSCREEN mode. You get borders on top and bottom of 320x224 games, and borders everywhere and "wrong" aspect ratio in 256x224 games.

The "stretch" option is greyed out if you use any blitters past the 2nd or 3rd one in full screen.
 

it290

Member
Joined
Sep 8, 2003
Messages
3,265
Points
36
I usually deal with emulator issues like that by making custom video modes with powerstrip.
 

M3d10n

New Member
Joined
May 19, 2002
Messages
686
Points
16
Age
37
Website
Visit site
Originally posted by it290@Thu, 2005-01-06 @ 06:24 AM

I usually deal with emulator issues like that by making custom video modes with powerstrip.

[post=127199]Quoted post[/post]​

How would that fix Gens' borders? It doesn't allow you to chose the full screen resolution...

I found it much easier to download a new emulator instead of hacking new resolutions in. I use Gens solely to rip GYM files, take screenshots and other assorted things now.
 

Borisz

Ban Hammered
Joined
May 18, 2003
Messages
263
Points
16
Website
Visit site
Originally posted by Malakai@Sun, 2005-01-23 @ 11:16 PM

has any of them added support for romance and the three kingdoms IV for 32x yet?

[post=128309]Quoted post[/post]​

dunno about Gens, but Kega Fusion runs it fine.
 

j_factor

New Member
Joined
Aug 20, 2004
Messages
12
Points
1
To me, games running in Gens just look funny. Unless I'm running it in a small window, whatever it does to the graphics makes it look just not right. I've tried all the different visual options and none of them look sharp.

Fusion has this other problem, but I think it's just my computer. A game will be scrolling, and there will be like this... "horizontal line", except without an actual line there. It's this invisible horizontal line that starts at the top and moves down the screen. It's not game-ruining, but it's an annoyance.
 
Top