• Rise from your gwave!

Audio out of sync

Discussion in 'Genesis/Mega Drive' started by Tym, Dec 12, 2001.

  1. Tym

    Tym New Member

    On my backup on both Shining Force CD and Snatcher the audio is sometimes off by about 1-2 seconds. Is this normal? Does the type of CD-R make a differance? What types do you guys use?

    Tym
     
  2. IceDigger

    IceDigger Founder Staff Member

    try burning DAO instead of TAO.
     
  3. Fabrizo

    Fabrizo New Member

    Some people have said that the different types of CD-R's you use does make a difference. Im not sure if thats true or not, but I use Memorex and I almost never have any trouble with my burns.
     
  4. JCTango

    JCTango New Member

    how about the cue sheet? Maybe your audio's don't have the correct times and/or pregaps...
     
  5. Tym

    Tym New Member

    I don't see that option on cdrwin
     
  6. lancastoor

    lancastoor New Member

    CDRWIN always burns DAO.. Try burning TAO w/fireburner or something.. Though whoever ripped it probably introduced the 2 sec when ripping..

    Or its possible that the game is just that way.. find an original and compare..
     
  7. RadSil

    RadSil New Member

    I don't know much about your situation, but there is one probable reason... If the game iso/mp3 were created from a binchunker processed bin file, if the game's audio had any pregaps they show up in the file. That is, there may be 2 seconds or so of silence before the track really starts. Cut out the two seconds with GoldWave or Cool Edit and burn it DAO.
     
  8. Gear

    Gear New Member

    I think that the problema can be the segacd itself, I sometimes have this problem with some originals.
     
  9. RadSil

    RadSil New Member

    My unit has a similar problem sometimes, it sounds like it is having trouble seeking to different tracks...
     

Share This Page